Múltunk – 25 év távlatából

   Interjú Dr. Papp Tamásnéval, iskolánk volt könyvtárostanárával, aki 1987-2010 között formálta, alakította könyvtárunk arculatát. Készítették Czirinkó Rebeka és Nádró Veronika 10. D osztályos tanulók 2009. novemberében.
 

1987-ben lett az iskolai könyvtár főállású könyvtárosa Dr. Papp Tamásné, aki elkezdte a szakszerű gyűjteményszervezést, a könyvtár átrendezését, a katalógus építését teljes munkaidőben.
Mivel a könyvtár évekig csak a tanítási idő egy részében, illetve a délutáni órákban volt nyitva, komoly feladatot jelentett, hogy a tanárok és diákok megszokják azt, hogy folyamatosan és rendszeresen használhatják a könyvtárat.

Könyvtárosaink voltak

  • Balláné Rizák Emma
  • Juhászné Belle Zsuzsa
  • Lakatosné Pethő Ildikó
  • Mészáros Adrienn
  • Dr. Semseiné Szekeres Edit
  • Tar Zsuzsanna
  • Zelei Zsoltné


Hamarosan kezdtük a régi berendezést kinőni, újabb polcok kerültek be. Biztosítottuk a helyben olvasás lehetőségét is, asztalokat és kényelmes székeket helyeztünk el a könyvtár alig 55 m2-es helyiségében. Egyre nagyobb igény mutatkozott a nyitvatartási idő meghosszabbítására, ezért szükség volt a plusz munkaerőre is. Részfoglalkozású könyvtárosként (1997–2005) Peternainé Juhász Zsuzsa végezte a könyvtárosi munkát, aki 2005. február 1-jétől iskolai könyvtárunk második főállású könyvtárosa lett.
1996-ban a Soros Alapítvány pályázatán nyert a könyvtár egy számítógépet, szoftverekkel, CD-gyűjteménnyel és a Szirén Integrált Könyvtári Rendszerrel a hozzá tartozó adatbázissal együtt. Az állomány számítógépes feldolgozása folyamatosan zajlik.
A könyvtár egy 16 férőhelyes olvasóhelyiséggel bővült, s ezáltal megnőtt a szabadpolcon elhelyezhető könyvek tárolási lehetősége. Sikerült két további olvasóhelyet kialakítani a szabadpolcos könyvtári részben is. Meghosszabbodott a nyitvatartási idő is.
A 2006/2007. tanévben az első emeleti fordulóban az informatika-könyvtár munkaközösség ötlete alapján és az Adyák Alapítvány támogatásával létrehoztuk az első „Nyitott internet-pontot”, ahol 4, majd a következő tanévben újabb 4 számítógépet tudtunk a diákok rendelkezésére bocsátani, ezzel segítve a szabad internethasználatot a nap bármely szakában.
A kölcsönzés 2011. szeptember 1. óta elektronikusan történik.

Oldalainkat 226 vendég és 0 tag böngészi